Goedkoopste podcast microfoon - Bekijk onze aanrader

Goedkoopste podcast microfoon – Bekijk onze aanrader – Beste podcast microfoon onder de 100 euro!
Er bestaan letterlijk honderden microfoons – in alle prijsklassen en in alle soorten. Niet al deze microfoons zijn optimaal voor het opnemen van een podcast!
Wij hebben gezocht naar de goedkoopste podcast microfoon waarbij je een echt professioneel geluid kunt realiseren. Voor onder de 100 euro ben je klaar!

Een podcast microfoon heeft 2 belangrijke eisen:

  1. De microfoon moet zo weinig mogelijk omgevingsgeluiden opnemen: Denk aan achtergrondgeluiden als, krakende stoelen, ventilatoren, verkeer etc.
  2. De microfoon moet zo weinig mogelijk "galm" van de ruimte opnemen: ruimte echo / galm klinkt alsof je de podcast in de douche hebt opgenomen. De microfoon moet dus relatief ongevoelig zijn.

Een microfoon die aan al deze eisen voldoet en betaalbaar is, is de Samson Q2U.

De eigenschappen van de Samson Q2U podcast microfoon in het kort:

  • USB microfoon: Je kunt de microfoon direct aansluiten op de computer.
  • 2 in 1: Vrijwel alle USB microfoons kun je niet op een andere manier aansluiten. Uniek aan de Samson Q2U is dat deze microfoon ook via een XLR aansluiting is aan te sluiten; je kunt deze microfoon dus ook rechtstreeks aansluiten op een mixer of recorder.
  • Dynamische microfoon: Relatief lage gevoeligheid (weinig omgevingsgeluiden / galm ). De microfoon is relatief ongevoelig - het betekent dat je relatief dicht op de microfoon moet spreken (+/- 10 cm). Juist dit is het "geheim !". Doordat je dicht op de microfoon spreekt, kan de microfoon ongevoelig zijn - en zul je minimaal last hebben van ongewenste omgevingsgeluiden.
  • De microfoon is erg richtingsgevoelig: de microfoon is niet rondom gevoelig, maar met name aan de "voorkant" - dit helpt om de omgevingsgeluiden "vanaf de achterkant" nog verder te verminderen.

Samenvatting: goedkoopste podcast microfoon Samson Q2U:
De beste microfoon om podcasts thuis op te nemen - in een onbehandelde ruimte ("gewoon in de woonkamer"), met 1 spreker.

Enkele reviews op Youtube waar je kunt horen hoe de microfoon klinkt:

Review Samson Q2U door Podcastage

. Review Samson Q2U door EposVox
Probeer podcastfeed.nl 10 dagen gratis!
Maak een account